Over Ap

Ap Davenschot is deskundig op het gebied van bedrijfseconomie en controlling. Deze deskundigheid heeft hij opgedaan door zijn opleiding bedrijfseconomie aan de HEAO te Zwolle, de Post-HBO opleiding tot Financial Controller, meer dan 20 jaren ervaring bij overheden inclusief het leiding geven aan groepen tot 10 personen en het adviseren van bedrijven.

Naast de studies die rechtstreeks met bedrijfseconomie en controlling te maken hebben heeft hij diverse cursussen gevolgd op het gebied van aanbesteding door overheden, conflict-hantering, verzuimbeheersing en kwalitatief onderzoek, zoals artikel 213a onderzoeken bij gemeenten.

Als geboren en getogen Overijsselaar is Ap een praktische en nuchtere denker en doener met gevoel voor humor. Hij is een veelzijdig persoon die van heel veel zaken het nodige af weet en die deze kennis uiteraard benut wanneer de opdrachtgever daar voordeel van kan hebben. Ap beschikt over een goede uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift en spreekt ook nog goed Duits en Engels. Hij heeft interesse in klassieke auto’s en waardeert het vele goede dat het leven te bieden heeft. Hij is een kenner van malt whisky’s en maakt soms buffetten voor wel 40 personen.

Met zijn gezin woont Ap landelijk in Noordoost Overijssel, dicht aan de Duitse grens. De naam Davenschot komt al sinds ongeveer 1450 voor in Overijssel.

Scroll To Top